WordPress nedir nasıl kurulur? WordPress içeriğin yönetim sistemine verilen bir ismidir. Kullanıcılar wordpress kapsamında belirli içerikleri üretirler ve daha sonra ise yayınlayabilirler.
WordPress nedir nasıl kurulur? WordPress içeriğin yönetim sistemine verilen bir ismidir. Kullanıcılar wordpress kapsamında belirli içerikleri üretirler ve daha sonra ise yayınlayabilirler.
Öncelik olarak Blog tarzında hizmet imkânı tanımış ve daha sonra ise birçok konuda hizmet olanağı sağlamaya başlamıştır. Birçok site konseptini wordpress alanında oluşturmak mümkündür. Kurulumu ve aynı zamanda kullanımı da son derece basittir. Ücretsiz olarak tema desteği hizmeti de sağlamaktadır. Birçok kişi site tasarımını gerçekleştirmek için haftalarca uğraşmaktadır. Ancak wordpress tercih edildiği zaman burada bulunan hazır temalar ile site tasarımı en iyi şekilde gerçekleştirilir. Bunun yanı sıra sitenize özel bir tasarım istiyorsanız wordpress’te bunu da gerçekleştirebilirsiniz.
WordPress kurulumunu gerçekleştirmek için alan adı oluşturmanız gerekmektedir. Kurulum yapmanız için öncelikle WordPress’in sitesine giriş sağlamanız ve daha sonra ise size yönlendirilecek olan adımları doğru bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu adamları doğru bir şekilde tamamladıktan sonra kurulum gerçekleştirilir ve işlem yapmaya başlayabilirsiniz. WordPressin iki çeşidi vardır ve bunlar ücretli ve ücretsiz sürümleridir. Ücretsiz sürümü kurmak çok basittir ve bazı adımları gerçekleştirerek bu işlem kısa bir süre içerisinde yapılır. Ancak ücretli sürüm tercih ederseniz alan adı ve aynı zamanda Hosting hizmetlerine ihtiyaç duyarsınız. Ücretsiz sürümün bazı dezavantajları vardır ve bu dezavantajı ise alan adının olmamasıdır. Alan adı olmadığı için ise WordPress’te mevcut halde bulunan eklentilerin büyük bir bölümünü kullanmanız mümkün olmaz
WordPress Ne İçin Kullanılır
WordPress 2003 senesinde ortaya çıkmıştır ve ilk ortaya çıktığı zaman Blog platformu kapsamında hizmet olanağı sağlamaktaydı. İlk zamanlar bu platform son derece basitti ve seneler geçtikçe kendini geliştirip yüksek düzeye çıkardı. WordPress bir yönetim sistemidir. Peki, wordpress ne için kullanılır?
- Eğitim sitesi
- Bilet sitesi
- Sözlük sitesi
- Forum sitesi
- Portföy sitesi
- Kurumsal web sitesi
- Alışveriş sitesi
- Kişisel blog sitesi
Neden Wordpres Tercih Edilmelidir
Wordpres özellikle son zamanlarda kendini geliştirmesi sebebiyle tercih edilir. WordPress tercih edildiğinde pek çok avantaj sağlar. Peki, neden wordpress tercih edilmelidir?
- Sistem gelişmeye açıktır ve kişinin ihtiyacına yönelik hizmet imkânı sağlamaktadır
- Seo dostu olduğu bilinmektedir
- Hızlı bir şekilde çalışma sağlamaktadır
- Güvenli bir yapıya sahiptir
- Kullanımı ise son derece basittir
WordPress’in Avantajları
Yazılım bilgisi olarak yüksek kalitede hizmet olanağı sağlamayan bir sistemdir. Ancak bu sistemi tercih ettiğiniz zaman profesyonel sitelerin yapımı gerçekleştirilir. Ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki seçenek mevcuttur ve bunların her ikisinin özelliği de farklıdır. WordPress ile artık e-ticaret sitesi bile açabilirsiniz ve kendi mağazanız hakkında detaylı bilgi verebilirsiniz. WordPress’in avantajları çok fazladır bu sebeple de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Öncelikle wordpress kolay bir şekilde kurulmaktadır. Kısa bir süre içerisinde kurulum işlemi gerçekleştirilir. WordPress bir diğer avantajı da yazılım bilgisinin mevcut olmamasıdır. Sistemde pek çok eklenti mevcuttur ve kişi istediği eklentiyi kısa bir süre içerisinde tercih edebilir. Tasarımına bakıldığında kolay ve anlaşılır olduğu görülmektedir. Pek çok tema vardır ve bu temaların bazıları ücretli iken bazıları da ücretsizdir. İsteğinize bağlı olarak tasarımı kendiniz de oluşturabilirsiniz. Alt yapısı ise son derece sağlam ve kalitelidir. Pek çok alanda site kurabilme imkânını kullanıcılarına sağlayabilmektedir. Bu sisteme kayıt olan kişiler ise sistemi kısa bir süre içerisinde anlarlar ve aynı zamanda kullanabilirler. İsteğe bağlı olarak ise ücretli veya ücretsiz sürümü indirilebilir ve kullanılabilir.
Adana Net Yazılımı İnstagram‘tan takip etmek için tıklayınız