7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırma Süreci Başladı

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırma Süreci Başladı
  • 0
  • 154
  • 5 Nisan 2023
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • +
  • -

Kozan Vergi Dairesi Müdürü Zekeriya Bayar, 12 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe giren 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına dair kanun kapsamında yapılandırma sürecinin başladığını duyurdu.

Vergi borcu, usulsüzlük cezası, ecrimisil trafik idari para cezası, motorlu taşıtlar vergisi, yargılama gideri, öğrenim kredisi ve katkı kredisi, cezaevi yiyecek bedeli, adli para cezası gibi birçok borç türünde yapılandırma imkanı sunulduğunu belirten Bayar, mükelleflerin büyük bir fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

Borçları olan mükelleflerin 31 Ekim 2023 tarihine kadar başvurularını yapabileceğini belirten Bayar, başvuruların Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden ya da doğrudan bağlı bulundukları vergi dairesine posta yoluyla veya diğer vergi daireleri aracılığıyla yapılabileceğini söyledi. Peşin ödeme ya da 12, 18, 24, 36 ve 48 taksit şeklinde yapılandırılacak ödemelerle mükelleflerin borçlarını ödeyebileceğine dikkat çeken Bayar, bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söyledi.

Yapılandırma sürecinin önemine de değinen Bayar, ödemelerin düzenli olarak yapılması durumunda faiz ve cezaların önlenebileceğini ifade etti. Bu nedenle, mükelleflerin yapılandırma imkanlarından yararlanarak borçlarını ödemeleri gerektiğini vurguladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kozan Kozan ilan